Takuuvarma täytekakku kädenkäänteessä – nyrkkisäännöt onnistumiseen

Täytekakun valmistaminen alusta lähtien voi olla iso kynnys ammattikeittiön kiireisessä arjessa. Kun käytössä on valmiiksi superlaadukkaat raaka-aineet, ei kynnyksenä tarvitse olla kuin mielikuvituksen käyttö makumaailmoissa.

Valion pyöreät kakkupohjat ovat uutuudet, joilla onnistuu täytekakun nopea valmistus takuuvarmasti. Rakenne on itsetehdyn oloinen ja pyöreä muoto klassinen juhlavien kakkujen valmistamiseen. Kakkupohjia saa kahdessa koossa: 10 ja 20 hengelle, eikä pohjan esivalmisteluihin kuulu muu kuin sulatus.

Nyrkkisäännöt loisteliaaseen täytekakkuun

Kakkupohjien sulatus: huoneenlämmössä noin 1 tunti, tai kylmiössä muutama tunti / yön yli hyvin peitettynä.

Kakun kostutus: 10 hengen kakkuun n. 40-50 grammaa maitoa per kerros ja 20 hengen kakkuun noin 100 grammaa (1 dl) maitoa per kerros.

Kakun täytteet: Valion hillot ja täytteet. Paistonkestäviä täytteitä voi lämmittää hetken esimerkiksi mikroaaltouunissa, jotta levittyvät paremmin kostutetun kakkukerroksen pintaan. Täytteiden jatkotuotteina käyvät erinomaisesti rahka, vispikerma tai Viola tuorejuusto (suhteet: 1 osa kermaa, 1 osa Viola tuorejuustoa/rahkaa ja 1 osa täytettä).

Täydellinen kermavaahto: kakkujen koristelukermavaahto ei välttämättä kaipaa makeutusta lainkaan, mutta hyvä muistisääntö on 25 grammaa sokeria litraan vispikermaa. 10 hengen kakkupohjaan menee noin 5-6 dl vispikermaa ja 20 hengen kakkuun noin 9-10 dl vispikermaa.

Kaunis koristelu: kauniit kermapursotukset, kirkaskuumahyytelöllä kuorrutetut marjat ja hedelmät, syötävät kukat, marengit, suklaat, karamellit, strösselit, nonparellit, pähkinät, keksit tai esimerkiksi paahdettu valkosuklaa, joka on helppo valmistaa: valkosuklaa sellaisenaan 135 asteen uuniin 15 minuutiksi, jäähdytys ja leikkaus.

Makupareja: vadelma ja lemon curd, mansikka ja minttu, mustikka ja pipari, raparperi ja timjami, omena ja basilika, lakka ja kaneli, sitruuna ja kardemumma sekä mustaherukka ja kermarahka.

Hyviä kakuntekohetkiä!

Voileipäkakku, juhlapöydän suolainen herkku
Kevät on kakkujen sesonkiaikaa
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›