Valio ostaa Heinon Tukku Oy:n ─ haluamme olla entistä parempi kumppani ruoka-alan ammattilaisille

Maailma muuttuu ja ihmisten tottumukset sen mukana. Suomalaiset nappaavat yhä useammin välipalan lennosta mukaan, ruokailevat tai kahvittelevat kodin ulkopuolella tai syövät työpaikan lounasravintolassa. Me Valiolla haluamme elää, kehittyä ja kasvaa muuttuvan maailman mukana. Tavoitteemme on olla paras kumppani ruoan ammattilaisille. Nämä asiat ovat syinä kauppaan. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Asiakkaidemme ja kumppaniemme näkökulmasta arki jatkuu toistaiseksi kuten ennenkin.

Saat meiltä jatkossa kaiken yhdeltä luukulta

Yhdessä Heinon Tukun kanssa olemme aiempaa laaja-alaisempi ja parempi kumppani niille ruoka-alan toimijoille, joille laatu, kotimaisuus, asiakastarpeiden syvällinen ymmärtäminen ja toimitusvarmuus ovat avaintekijöitä – siis teille.

Kaupan toteuttaminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston luvan. Sen jälkeen pääsemme tekemään tarkempia suunnitelmia. Saatte meiltä jatkossa yhdeltä luukulta kaiken tarvittavan. Heinon Tukulla on laaja valikoima, noin 30 000 erilaista tuotetta tuoreista kasviksista lautasliinoihin ja mausteisiin. Tuotteistomme siis laajenee huomattavasti. Raaka-aineiden lisäksi meiltä saa jatkossakin myös laajempia ratkaisuja. Näitä ovat esimerkiksi Valion keittiö- ja leipurimestarien tuotekehitysosaaminen ja tuki houkuttelevien ateria- ja välipalakonseptien rakentamiseen.

Pyrimme pitämään toimitusvarmuudesta ja asiakaspalvelun laadusta huolta yhtä hyvin kuin ennenkin. Odotamme innolla tulevaa ja lupaamme tehdä parhaamme ollaksemme teille paras kumppani arjessa ja juhlassa.

Kysymyksiä ja vastauksia Valion asiakkaille ja kumppaneille

Keräsimme alle vastauksia muutamiin kysymyksiin, joita sinulla ehkä on mielessä.

Mistä kaupassa on kyse? Milloin Valion ja Heinon Tukun toiminnot yhdistyvät? Valio on allekirjoittanut kauppakirjan Heinon Tukun ostamisesta. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Luotamme kaupan toteutumiseen, sillä Valion ja Heinon Tukun toiminnot eivät ole päällekkäisiä vaan toisiaan täydentäviä.

Kaupalla vastaamme kehitykseen, jossa elintarvikkeiden kulutus siirtyy yhä enemmän pois kotoa. Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Toimintojen yhdistämisen suunnittelu pystytään aloittamaan vasta Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän ja kaupan toteutumisen jälkeen, ja tulemme kertomaan teille suunnitelmien etenemisestä.

Mitä Heinon Tukku tekee? Millaisia tuotteita sen valikoimissa on? Heinon Tukun toimintaan kuuluu toimitustukku, pikatukku sekä tilauskanavat. Heinon Tukulla on tällä hetkellä yli 800 tavarantoimittajaa, joilla on yhteensä noin 30 000 tuotetta. Suurin osa tuotteista on tuoreita elintarvikkeita, mm. vihanneksia. Lisäksi valikoimaan kuuluu teollisia tuotteita kuten juomat, pakasteet sekä ruoanlaitto- ja kattaustarvikkeet.

Miten kauppa vaikuttaa Valion asiakkaisiin? Asiakkaan näkökulmasta arki jatkuu toistaiseksi kuten ennenkin. Kun kauppa toteutuu ja pääsemme yhdistämään toiminnot, asiakas hyötyy monella tavalla:

• Tukkukauppa laajentaa Valion jo olemassa olevaa tuotevalikoimaa ja VALO Tilauspalvelua.

• Jatkossa tarjoamme asiakkaillemme kaiken, mitä keittiössä tarvitaan yhdestä paikasta, maitotuotteiden lisäksi myös esimerkiksi tuoreet vihannekset, leivonnaistuotteet, mausteet ja kattaustarvikkeet.

• Heinon Tukun valikoima on laaja, ja kotimaisten tuotteiden osuus on merkittävä.

• Asiat, joissa sekä Valio että Heinon Tukku ovat olleet tutkitusti hyviä, eli asiakastyytyväisyys ja laadukkaat tuotteet, pysyvät vähintäänkin ennallaan.

Mitä tapahtuu VALO Tilauspalvelulle, lopetetaanko se? Valo™ on palvelu, johon Valio on investoinut paljon. Jatkamme VALO Tilauspalvelun kehittämistä edelleen.

Mitä suunnitelmia Valiolla on Heinon Tukun tukkuliiketoiminnan kehittämiseksi? Toistaiseksi tukkutoiminnassa jatketaan nykymallilla. Kehitämme toimintaa palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin. Pyrimme hyödyntämään sitä, että tavaraa toimitetaan samoille alueille aiempaa enemmän – tässä on aineksia tehokkaampaan jakeluketjuun.

Miten kauppa vaikuttaa kuljetusliikkeisiin, kun nyt sekä Valio että Heinon Tukku ovat ostaneet näitä palveluja? Sopimukset jatkuvat toistaiseksi Heinon Tukun kanssa.

Miten kauppa vaikuttaa Valion logistiikka-asiakkaisiin? Muuttuvatko hinnat? Kaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia logistiikka-asiakkaisiin tai palveluiden hinnoitteluun. Pyrimme suunnittelemaan jakeluratkaisun, jossa hyödynnetään tästä kaupasta seuraavaa volyymin kasvua.

Läs på svenska