Innostu arjesta

Kesän jälkeen makaronilaatikko, uunilohi, nopeat pastat ja muut arkiruokasuosikit maistuvat taas hurjan herkulliselta. Mitä teillä syödään tänään?

Syksy on kotikokin kulta-aikaa: kauppojen hevisosastot pursuavat toinen toistaan värikkäämpiä juureksia ja vihanneksia ja mielikin alkaa kesäherkkujen jälkeen kaivata taas arkirutiineja.

Olipa mielessäsi helppo ja nopea arkiruoka, vaivattomasti valmistuva kasvisruoka tai hieman kevyempi kattaus, tässä reseptit, joilla onnistut!

Nopeat nälän helpottajat ja arkiruokareseptien klassikot

Maistuisiko lohikeitto, nakkikastike tai lihapullat? Jos mielesi tekee jotain tuttua ja turvallista, kurkkaa reseptit suomalaisten arkisuosikkeihin. Kiireiselle kokille taas ehdotamme vikkeliä pastoja tai helppoja ja nopeita arkireseptejä, jotka valmistuvat alta aikayksikön.

Edullista arkiruokaa ja suunnitelmallisuutta

Vaikka kukkaron nyörit pitäisi ruokakaupassa tiukalla, ei mausta tarvitse tinkiä. Katso edulliset arkireseptit sekä vinkit, joilla ruokalasku pysyy kurissa! Ja jos elämäsi kaipaa suunnitelmallisuutta ja sinä ruokaa pöytään vähemmällä vaivalla, kokeile meal preppingiä eli ”sarjakokkausta”.

Vuokaruokia, kasviksia ja kevennystä arkeen

Mikä on arjen ruokailun pelastus? Tietenkin arkivuoka eli ruoka, joka valmistuu helposti yhdessä vuoassa ja kaavalla: kymmenen minuuttia valmisteluun ja 20 minuuttia uunissa. Vai kaipaatko uusia ja maistuvia kasvisruokaideoita tai kevennystä arkeen? Katso reseptit, joilla lisäät kasviksia lautasellesi kuin huomaamatta!

Mielessä kulhoruoat ja ihanat mausteet

Kaipaako arkesi uusia ideoita? Vai ilahduttaisitko perhettä mausteisella texmexillä tai herkullisella wokilla? Olipa mielessäsi trendikäs kulhoruoka tai arjen uudet maut, löydät vastaukset tästä. Valinta on sinun!

Makeaa arkea

Ei niin arkista arkea, ettei siihen mahtuisi myös ripausta herkuttelua. Piristä arkea makealla leivonnaisella tai helpolla jälkkärillä. Jos mielessäsi on vaivattomasti valmistuva, mutta koukuttavan hyvä leivonnainen, leivo peltikakku! Peltikakut valmistuvat nimensä mukaisesti helposti pellillä, mutta hurmaavat syöjänsä niin arkena kuin rennoissa juhlissakin.

Satokauden herkkuja

Miltä kuulostaisi viikon ruokalista valmiiksi mietittynä? Hyvältä, eikö vain. Nappaa valmis ruokalista viikolle kauden raaka-aineista ja unohda pähkäilyt, mitä tänään kokattaisiin.

Äläkä unohda arjessasi hyödyntää satokauden parhaita vinkkejä, joilla varmistat, että pöydästäsi löytyy kauden maukkaimmat, edullisimmat ja ekologisimmat kasvikset.

Kokataan parempi arki yhdessä!

Kiinnostaako kotikeittiöiden puhutuimmat reseptit ja valmis ruokalista tulevalle viikolle? Tilaa Valion uutiskirje ja saat ajankohtaiset sisällöt suoraan sähköpostiisi!

  • Valion uutiskirje

    Kerran viikossa julkaistava Valion uutiskirje kokoaa yhteen kauden makeimmat reseptit, kotikeittiöiden ajankohtaisimmat puheenaiheet sekä herkulliset uutuudet ja kilpailut. Valion uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä, mistä ruokamaailmassa puhutaan.

  • Lastenannos

    Valion Lastenannos-uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi lapsiperhearkeen sopivia ruoanlaitto- ja leivontaideoita, ajankohtaisia reseptejä sekä tietoa lasten ravitsemuksesta. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät <a>täältä</a>.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›