Satokausikalenterin missiona on edistää ja monipuolistaa kasvisten kulutusta Suomessa ja siten varmistaa, että kauden maukkaimmat, edullisimmat ja ekologisimmat kasvikset löytävät helposti tiensä suomalaisten ruokapöytään. Vuosittain Satokausikalenteri® listaa uusia kasviksia ja määrä on noussut jo lähes 200 vihannekseen, hedelmään ja marjaan. Hyödyllistä tietoa on saatavilla myös kotimaisista kaloista sekä metsän antimista.
Niin hyviä kuin kasvikset ovatkin, pelkästään sesongin vihanneksilla ei kukaan elä. Niinpä Valio Luomu ja Satokausikalenteri löivät hynttyyt yhteen luodakseen herkullisia ja aina ajankohtaisia reseptivinkkejä ympäri vuoden.
Vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat talvijuuresten aikaa. Seuraavaa kotimaista kasvukautta odotellessa voi juuresten hyödyntämisen ohella testailla hyvällä omallatunnolla eksoottisempia hedelmiä. Maaliskuussa sesongissa on mango ja huhtikuussa kaupan hyllyille ilmestyvät passionhedelmät, pepinot, ja rambutanit. Seisahdu siis seuraavalla kauppareissulla harvinaisempien hedelmien äärelle ja tutki, millaisia erikoisuuksia on juuri silloin tarjolla. Hedelmiin voi tutustua vaikka yksi kerrallaan, kunnes omat suosikit ovat selvillä.
Maanmainiosta mangosta ja luomujogurtista sekoitat käden käänteessä täyteläisen tzatzikin, pepinot sekä rambutanit kietoutuvat toisiinsa luomukermalla kruunatun hedelmärahkan ja suklaagranolan syleilyssä ja passionhedelmästä sekä luomurahkasta syntyvät pääsiäisen pirteimmät rahkapullat.
Yhteistyön tuloksena on vuosien varrella syntynyt moderneja ruokia ja herkullisia leivonnaisia. Poimi tästä ideoita ja inspiraatiota, jotka saavat makuhermosi hurraamaan ympäri vuoden.