Hyvää työtä ja huomenta

Pellolta tehtaaseen, tehtaasta kauppaan. Suomalaisista raaka-aineista, kotimaisella työllä. Kiitos kaikille, jotka tekevät työtä sen eteen, että suomalaista ruokaa riittää.

Mitä syntyy, kun yhdistää Don Huonojen legendaarisen kappaleen ”Hyvää yötä ja huomenta”, sekä satoja valiolaisten itse kuvaamia videoita arkisesta työstä kellon ympäri? Syntyy tarina suomalaisesta työstä.

Työstä, jota Valiolla, maitotiloilla ja koko Suomessa tehdään, jotta kotimaista ruokaa riittää. Tänään ja huomenna.

Olkoon tämä filmi meidän valiolaisten lippiksen nosto jokaiselle ihmiselle Suomessa, joka tätä työtä tekee, ja näin omalta osaltaan varmistaa, että pyörät pyörivät.

Hyvää työtä ja huomenta

  • Sadat valiolaiset kuvasivat hetkiä arjestaan vuorokauden ajan. Syntyi tarina, jonka pääosaa esittää...työ. Tässä tarinan pidempi versio.

Meille Valiolla on kunnia-asia, että pystymme toimittamaan tavaraa hyllyihin myös poikkeusaikana. Kun me kaikki teemme parhaamme, olemme yksi vahva porukka nimeltä Suomi.

Ammuu!

Meillä Valiolla lehmät hoidetaan päivittäin, oli poikkeustilanne tai ei. Eroa tavalliseen arkeen maitotiloilla tuovat normaaliakin tarkempi hygieniaohjeistus, turvavälin pitäminen ihmisten välillä sekä omasta terveydestä huolehtiminen – esimerkiksi maitoauton kuljettajan kanssa vältetään lähikontaktia eikä jäädä jutustelemaan. Kaikki 4700 maitotilaamme paiskivat hommia kuten ennenkin, koska lehmät eivät odota.

Ei lopu

Valiolla on Suomessa 12 tehdasta ja neljä suurta varastoa. Valmistus ja jakelu jakautuvat siis useammalle paikkakunnalle, mikä helpottaa toimimista poikkeustilanteissa. Eri puolilla maata sijaitsevat toimipisteet samalla tasaavat epidemian vaikutuksia. Näin tuotteet eivät lopu mistään päin Suomea. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja teemme tarvittavia muutoksia nopeasti tuotannossa.

Kiitos suomalaiset

Suomessa ruoan omavaraisuus on maailman kärkeä, ja suurin osa ruoasta tuotetaan suomalaisista raaka-aineista, kotimaisin voimin. Kiitos siis kaikille, jotka valitsevat kauppareissullaan suomalaista ruokaa myös tavallisina aikoina. Koska meillä on paljon omaa tuotantoa, ruokaa on hyvin saatavilla myös näin poikkeusoloissa. Kiitos siis myös ihan kaikille maanviljelijöille, jotka tuottavat meille ruokaa joka päivä.

Vedä kotiinpäin

Jokaisella valinnalla on merkitystä myös työllisyyden näkökulmasta. Esimerkiksi me Valiolla työllistämme Suomessa suoraan ja välillisesti noin 30 000 ihmistä ja maksamme tuotot takaisin tiloille, jotka myös omistavat Valion. Valitsemalla kaupassa suomalaista, varmistat, että ruoantuotanto myös säilyy Suomessa: pellot pysyvät viljeltyinä, tuottajien ammattitaito korkealla ja tehtaiden pyörät pyörimässä. Moni onkin kysynyt meiltä, mikä olisi paras tapa tukea tuottajaa. Yksi vastaus löytyy juustohyllystä. Kaikki mikä näyttää suomalaiselta, ei aina nimittäin ole sitä. Pysähdy siis hetkeksi ja valitse juustoissakin suomalaista. Syöt itsellesi, mutta myös muille, hyvän mielen.

Lue lisää Valion vastuullisuudesta. Vastuullisuus tarkoittaa meille konkreettisia tekoja maitotilalta ruokapöytään.

vastuullinen valio