Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

Porkkanaraaste tekee gluteenittomasta sämpylätaikinasta kostean ja mehevän ja rouheinen pinta ihastuttaa ulkonäöllään. Helppoa ja hyvää!

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 sämpylää

10 sämpylää
5 dl
25 g
hiivaa
2 rkl
psylliumia
1 ½ tl
suolaa
2 dl
porkkanaraastetta
1 dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Urtekram
½ dl

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kädenlämpöinen neste, murennettu hiiva, psyllium ja suola. Anna seistä 10 min.
  2. Lisää porkkanaraaste, hienonnetut siemenet ja kaurahiutaleet, sekoita. Jätä n. 1/3 siemenistä ja hiutaleista sivuun pinnan koristelua varten.
  3. Lisää jauhot vähitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi Oivariini, sekoita tasaiseksi.
  4. Leivo taikinasta heti (taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa) sämpylöitä. Paina sämpylän pintaa siemen-hiutaleseoksessa. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  5. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1 h.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  7. Tarjoa tuoreena tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›