Karpaloinen kerroskakku

Karpaloinen kerroskakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Karpaloinen kerroskakku

Karpaloinen kerroskakku

Piparkakku, luumu, kaneli ja karpalot - voiko joulun makua kakusta enempää löytää. Herkullinen juustokakku syntyy helposti piparitaikinasta, jonka voit ostaa valmiina tai tehdä itse.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset14 annosta

14 annosta

Pohja

250 g
piparkakkutaikinaa

Täyte

1 prk (400 g)
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 prk (à 200 g)
½ tl
kardemummaa
1 pussi (200 g)
pakastekarpaloita
1 ½ rkl
perunajauhoja

Koristeluun

piparkakkuja

Ohje

  1. Pohja

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
  3. Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.
  4. Täyte

  5. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
  6. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
  7. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
  8. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
  9. Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
  10. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
  11. Koristele piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
202 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›