Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakku on maukas tarjottava myös kasvistäytteellä. Raikas kasvisvoileipäkakku sopii hyvin kevään ja kesän juhlapöytiin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
koristelu
15 min
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 viipaletta
täysjyväpaahtoleipää , esim. Fazer
6 viipaletta
perunalimppua , esim. Pälkäneen

Omena-porkkanatäyte

1 iso
hapahko omena
1 (80 g)
porkkana
1 prk (180 g)
½ rasiaa (à 200 g)
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia

AURA täyte

½ rasiaa (à 200 g)
1 ½ dl (75 g)

Kostutukseen

3/4 - 1 dl

Kuorrutukseen

1 rasia (200 g)
1 dl

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana. Yhdistä kaikki aineet. Yhdistä myös AURA täytteen aineet.
  2. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi.
  3. Laita tarjoiluvadin pohjalle peräkkäin 3 viipaletta tummaa leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensin ohut sipaisu AURA täytettä ja sitten 1/3 omena-porkkanatäytteestä.
  4. Nosta päälle vaaleat leipäviipaleet. Kostuta. Sipaise AURA täytettä ja lisää 1/3 toisesta täytteestä
  5. Nosta päälle 3 tummaa leipäpalaa. Kostuta. Levitä sipaisu AURA täytettä sekä päälle loput omena-porkkanatäytteestä.
  6. Laita päälle vielä 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta kevyesti ja peitä kakku kelmulla.
  7. Laita voileipäkakun päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1 - 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustovaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. tuoreilla yrteillä.
Vinkki

Vinkki

Kostutuksen määrään vaikuttaa se, miten tiivistä käyttämäsi leipä on sekä se, kuinka pian voileipäkakku tarjotaan valmistuksen jälkeen. Säilytyksen aikana leipä mehevöityy.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›