Kaura-mustikkapiirakka

Kaura-mustikkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kaura-mustikkapiirakka

Kaura-mustikkapiirakka

Kaurainen mustikkapiirakka on täydellinen päätös onnistuneelle marjaretkelle. Mikäli metsä tarjoaa ei oo:ta, voi mustikat kipaista nopeasti pakastealtaasta ja alta aika yksikön on herkullinen piirakka valmis.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
3 dl
kaurahiutaleita
½ dl
kaurajauhoja
1 ½ dl
fariinisokeria
¾ tl
kardemummaa
1
luomu kananmuna

Täyte

400 g
(pakaste)mustikoita
½ dl
fariinisokeria
2 ½ - 3 rkl
perunajauhoja

Tarjoiluun

3 dl
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmän voin joukkoon kuivat aineet. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina ( Ø 23 cm) piirakka- tai irtopohjakakkuvuoan pohjalle ja reunoille n. 1 cm:n korkeudelle. Jätä taikinaa hiukan muruiksi piirakan pinnalle.
  3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat pohjalle. Ripottele päälle taikinanokareita.
  4. Paista uunin ala-/keskisosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki.
  5. Tarjoa vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kerman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›