Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto

Syksyistä sienisatoa kannattaa hyödyntää vaikkapa tämän kermaisen sienirisoton valmistukseen.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (200 g)
iso sipuli
2 rkl
150 g
tatteja tai suppilovahveroita
3 dl
risottoriisiä
7 - 8 dl
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Annosten pinnalle

1 - 2 dl

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa, älä ruskista. Lisää kattilaan hienonnetut sienet. Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen nesteen lisäämistä.
  2. Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin
  3. Lisää loppu liemi ja ruokakerma pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää annoksille juustoraastetta. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.