Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

Lempeän maukas kukkakaali on mainio nopean, arkisen sosekeiton raaka-aine. Kolmen juuston ruokakerma maustaa ja tekee keitosta täyteläisen. Lisää halutessasi joukkoon esimerkiksi katkarapuja tai kylmäsavulohta.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (700 g)
kukkakaali
6 dl
vettä
¾ tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Puhdista, paloittele ja huuhdo kukkakaali. Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, n. 15 min.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma. Kuumenna.
  3. Viimeistele ruohosipulilla.
Vinkki

Vinkki

Lisää keittoon sulatettuja, valutettuja katkarapuja, pieneksi hienonnettua kylmäsavulohta, kinkkua tai kylmäsavustettua naudanlihaa. Voit myös paahtaa pannulla voissa pieniä ruisleipäkuutioita tai murennettuja hapankorppuja ja lisätä niitä keittoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
30 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›