Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kylmäsavulohikakku

Kylmäsavulohikakku

Hyydytetty kylmäsavustetusta lohesta valmistettu suolainen juustokakku on juhlava tarjottava. Hapankorppupohja sopii erinomaisesti pohjaksi tähän kakkuun, mutta kokeile halutessasi myös saaristolaisleipää.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
5 h
Yhteensä
5 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

200 g
hapankorppuja
75 g

Täyte

5
liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
300 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
½ (250 g)
kurkkua
2 dl
1 rasia
1 rasia
2 dl
½ dl
sitruunamehua
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa

Koristeluun

kirsikkatomaatteja viipaleina
retiisejä viipaleina
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 20-22 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.
  3. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 - 5 t tai yön yli.
  4. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›