Lakritsi-vadelmamoussekakku

Lakritsi-vadelmamoussekakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lakritsi-vadelmamoussekakku

Lakritsi-vadelmamoussekakku

Pinkkiä ja mustaa! Vadelmaa ja lakua! Siinä tämän kakun valloittavat elementit. Valmista näyttävä kakku, jota voi tuunata niin synttärisankarille kuin tarjottavaksi isänpäivänä. Kakku on myös loistavasti myös halloweenteemaan.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h 30 min
Yhteensä
5 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

150 g
tummia täytekeksejä , esim. Oreo
50 g

Täyte

4 + 3
liivatelehteä
1 prk (3,3 dl)
2 dl (230 g)
vadelmahilloa
1 ½ prk (à 200 g)
2 + 1 ½ rkl
vettä
1 dl
lakritsikastiketta

Kuorrute

½ prk (à 200 g)
100 g
valkosuklaata
1 rkl
lakritsikastiketta
mustaa elintarvikeväriä
turkinpippurirouhetta tai lakritsiströsseleitä
½ dl
kotimaisia vadelmia , jäisinä

Ohje

  1. Pohja

  2. Hienonna keksit yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru. Nosta jääkaappiin.
  4. Täyte

  5. Laita kaikki liivatteet pehmenemään väljästi runsaaseen, kylmään veteen.
  6. Mittaa vadelmahillo kulhoon.
  7. Vaahdota 2 dl kuohukermaa.
  8. Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 4 puristettua liivatetta.
  9. Sekoita liivateseos vadelmahilloon. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.
  10. Laita sitruunarahka ja loput kuohukermasta kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella. Lisää lakritsikastike ja vaahdota vielä hetki.
  11. Sulata 3 liivatetta 1 ½ rkl:en kiehahtanutta vettä. Valuta se lakritsivahtoona samalla sekoittaen. Levitä täyte varoen vadelmamoussen päälle. Tasoita.
  12. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  13. Kuorrutus

  14. Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt.
  15. Kuumenna sitruunarahka, paloiteltu suklaa ja lakritsikastike keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä. Värjää mustaksi.
  16. Jäähdytä kuorrutetta sen verran, että se ei sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle, levitä ja anna valua osittain reunoille. Nosta kylmään. Anna kuorrutteen jähmettyä n. 30 min ja viimeistele turkinpippurirouheella tai strösseleille, kun pinta vielä hieman kostea.
  17. Koristele murennetuilla jäisillä vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›