Mifu jauhispiirakka

Mifu jauhispiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mifu jauhispiirakka

Mifu jauhispiirakka

Mukavan tulinen jauhispiirakka on haastaja perinteiselle kinkku- tai jauhelihapiirakalle illanistujaisiin. Värikäs ulkonäkö nostaa veden kielelle ja maku ilahduttaa ruokailijat teinistä vaariin.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
100 g
2 rkl
punaista pestoa

Täyte

1 (100 g)
sipuli
2
valkosipulin kynttä
200 g
paprikaa
100 g
parsakaalia
1 rkl
1 pkt (250 g)
1 pussi (150 g)
2
kananmunaa
2 dl

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon voi, lisää lopuksi pesto ja painele tasaiseksi.
  2. Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja leikkaa parsakaalinnuput muutamaan osaan.
  5. Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauhis, paista hetki ja lisää sipulit. Kun sipulit on kuullottuneet, nosta pannu liedeltä.
  6. Levitä puolet jauhisseoksesta vuoan pohjalle. Lisää paprikat, parsakaalit ja puolet juustoraasteesta.
  7. Levitä päälle loput jauhiksesta ja juustoraaste.
  8. Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan.
  9. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  10. Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›