Mustikkakukko

Mustikkakukko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mustikkakukko

Mustikkakukko

Mustikkakukko on suomalainen perinneruoka ja herkullinen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1010 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
200 g
¾ dl
sokeria
3 ¼ dl
ruisjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta

Täyte

8 dl (400 g)
pakastemustikoita
n. 1 dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja

Tarjoiluun

2 dl

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
  2. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
  3. Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 40 min.
  5. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Käytä tuoreille mustikoille 1/4 dl perunajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
316 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›