Perunalettuset

Perunalettuset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Perunalettuset

Perunalettuset

Quinoa (kvinoa) kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on sanottu inkojen kullaksi ja kasviskaviaariksi. Quinoa on siemenkasvi, jota käytetään viljan tapaan. Se sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Lisäksi se on gluteenitonta, joten se sopii hyvin keliaakikoille ja monille vilja-allergikoille.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 kpl

15 kpl
3 dl
laktoositonta perunamuusia
1 (50 g)
sipuli
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
1 dl
quinoajauhoja
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita ainekset keskenään; lisää sipuli aivan pieniksi kuutioiksi leikattuna. Anna taikinan turvota 15 min.
  2. Paista ohukaispannulla keskilämmöllä paksuhkoja lettuja.
  3. Tarjoa kuumina esim. puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Quinoajauhoja on saatavana karkeampaa ja hienompaa jauhatusastetta. Kummatkin käyvät tähän ruokaan, mutta karkeammat jauhot tekevät lettusista enemmän murenevia.Korvaa quinoajauhot halutessasi vehnäjauhoilla (tällöin ei gluteeniton).
Lisukkeeksi
Perunamuusi
45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›