Porkkanakakku pellillinen

Porkkanakakku pellillinen
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Porkkanakakku pellillinen

Porkkanakakku pellillinen

Amerikkalainen mehevä porkkanakakku on monien suosikki. Tällä ohjeella valmistat kerralla pellillisen porkkanakakkupaloja herkullisella tuorejuustokuorrutuksella. Pinnalle tulevat mantelilastut kannattaa paahtaa kuivalla pannulla kullanruskeiksi, jolloin niiden maku voimistuu ja nousee aivan uudelle tasolle.

Valmistusaika

Työaika
1 h 10 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

6
kananmunaa
5 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 rkl
kanelia
300 g
1 l (n. 500 g)
hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus

4 rasiaa (à 200 g)
1 ½ dl
tomusokeria
200 g

Koristelu

paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita, voisulaa ja porkkanaraastetta samalla sekoitellen.
  2. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipannulle.
  3. Paista porkkanakakku 200 asteessa n. 18 - 20 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla).
  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, lisää viimeisenä sulatettu voi.
  5. Levitä jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Paahda pannulla mantelilastuja ja ripottele koristeeksi porkkanakakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
328 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›