Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit

Porkkanakakku on monien leivonnaissuosikki. Kakun voi myös valmistaa muffineina, jolloin se kypsyy nopeammin ja jokaiselle saa valmiiksi koristellun, kauniin annospalan helposti. Tässä taikinassa on lisämausteena hillottua inkivääriä. jota myydään säilykkeenä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
15 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset12 muffinssia

12 muffinssia
1 dl
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl (100 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
1 - 2 palaa
hillottua inkivääriä

Kuorrutus

1 ½ rasia (à 200 g)
1 dl
½ dl
tomusokeria

Koristeluun

1 pala
hillottua inkivääriä
1 rkl
oranssia strösseliä

Ohje

  1. Sekoita Oivariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja jogurtti.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita taikinan joukkoon, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinivuokiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kuorrutuksen ainekset yhdessä kulhossa. Pursota kuorrute muffinien pinnalle.
  5. Koristele aivan ohuiksi viipaleiksi leikatuilla inkivääripaloilla ja oranssilla strösselillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
303 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›