Pumpulikakku

Pumpulikakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Pumpulikakku

Pumpulikakku

Pumpulinpehmeän kakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä vanhanajan kahvikakku on klassinen juhlapöydän tarjottava.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset20 viipaletta

20 viipaletta
250 g
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
1 rkl (gluteenitonta)
korppujauhoja

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella .
  2. Lisää munat yksitellen välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Lisää perunajauho-leivinjauheseos, sekoita.
  4. Kaada huolellisesti voideltuun, korppujauhotettuun torvivuokaan. Valitse mahdollisimman vähänkuvioinen torvivuoka, sillä kakku tarttuu todella helposti vuokaan kiinni.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50 min.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöidyllä tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
420 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›