Sienikakkupohja

Sienikakkupohja
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sienikakkupohja

Sienikakkupohja

Sienikakussa muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvaa vettä, jolloin vaahdosta tulee kuohkeampi ja kakkupohjaan sienimäisen ilmava rakenne. Sienikakku pohja on todella pehmeä, mutta hiukan murenevaisempi, kuin tavallinen sokerikakkupohja.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 35 min tai kunnes kypsä.
Vinkki

Vinkki

* Taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›