Sitruunamutakakku

Sitruunamutakakku
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Sitruunamutakakku

Sitruunamutakakku

Sitruunamutakakku leivotaan valkosuklaasta ja maustetaan raikkaalla sitruunalla. Sitruunainen rahkakuorrutus on pirteä lisä makealle kakulle.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
200 g
valkosuklaata
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
1 dl

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa.
  2. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sokerit. Vatkaa joukkoon munat. Lisää jauho-leivinjauheseos sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
  4. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä rennosti jäähtyneen kakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
333 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.