Suolakinuskikakku

Suolakinuskikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suolakinuskikakku

Suolakinuskikakku

Suolakinuskikakkua koristaa juhlava fault line -tekniikalla tehty koristeraita, jonka tekeminen on yllättävän yksinkertaista. Kinuskikermasta ja voista tehtävä kinuskikreemi on ihanan makuinen pari mehevälle omenaiselle kinuskikakkupohjalle.

Valmistusaika

Työaika
45 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

88 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

3 dl
fariinisokeria
200 g
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
¾ tl
suolaa
1 dl
150 g
omenaa kuutioituna

Täyte ja kuorrutus

3 prk (à 2,5 dl)
250 g
sormisuolaa

Fault line-koristelu

nonparelleja

Ohje

  1. Pohjusta kolme ø 16 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi, sekoita joukkoon fariinisokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munaseokseen vuorotellen maidon kanssa. Kuutioi omena ja lisää taikinaan. Sekoita varoen tasaiseksi.
  4. Jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskiosassa 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Ota 1 dl kinuskikermaa sivuun. Keitä loppu kinuskikerma korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu paksuksi kastikkeeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita joukkoon 3 ½ dl jäähtynyttä kinuskikastiketta. Mausta suolahipuilla. Säästä loppu n. 1 dl kastiketta pintaa ja valumia varten.
    https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  6. Levitä kakkupohjien väliin kinuski-voikreemiä. Kuorruta myös kakun pinta ohuelti. Ota nonparelleja käteen ja painele kakun reunalle raidaksi. Pursota loppu kinuski-voikreemi raidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita lastalla. Peitä ja nosta jääkaappiin hetkeksi, jotta pinta kovettuu.
  7. Laita loppu kinuskikastike pursotuspussiin ja pursota ensin pinnalta reunaa pitkin raita. Pysähdy muutaman sentin välein paikalleen pieneksi hetkeksi, jotta kastike valuu hiukan reunan yli. Pursota lopuksi pinta. Vaahdota loppu kerma ja pursota pinnalle koristeruusukkeet. Viimeistele nonparelleilla.
  8. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.
Vinkki

Vinkki

Jos kreemistä tulee löysää, kastike on ollut liian lämmintä ja sulattanut voin. Laita kreemi kylmenemään jääkaappiin hetkeksi, jotta seos jähmettyy hiukan. Vaahdota uudestaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
359 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›