Vegaaninen hummuspiirakka

Vegaaninen hummuspiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen hummuspiirakka

Vegaaninen hummuspiirakka

Valmista arkeen tai juhlapöytään maistuva ja värikäs kasvispiirakka täysin vegaanisena, jolloin se maistuu myös kyseistä erityisruokavaliota noudattaville. Soseuta kikherneet mausteineen hummustahnaksi ja yhdistä juuston kaltaisen vegaanisen raasteen kanssa, niin saat mehukkaan täytteen piirakkaan.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
25 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset10 palaa

10 palaa

Pohja

2 ¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
polentasuurimoita
¼ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
rypsiöljyä
1 ½ dl
kylmää vettä

Täyte

150 g
parsakaalia
1 prk (290/175 g)
esikeitettyjä kikherneitä
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 ½ rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
1 pussi (150 g)
1 - 2 (à 65 g)
vegaanista makkaraa , esim. Vegam vegaaninen chorizo
6 - 8
miniluumutomaattia
1 - 2 rkl
oliiviviipaleita
suolaa ja pippuria myllystä
2 rkl
pinjansiemeniä
oliiviöljyä

Pinnalle

basilikan lehtiä

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi, sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (esim. 22 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Paloittele parsakaali nupuiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3 min. Valuta.
  3. Soseuta kikherneet liemineen, valkosipuli, sitruunamehu ja suola sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Veggie raaste. Levitä seos piirakkapohjalle.
  4. Levitä päälle parsakaalit, viipaloidut vegaanimakkarat, puolitetut miniluumutomaatit ja oliivit.
  5. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria myllystä. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskota pinnalle öljyä.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 25 min, nosta lopuksi hetkeksi ylätasolle.
  7. Anna piirakan jäähtyä, jolloin täyte myös jähmettyy. Koristele basilikanlehdillä. Nauti raikkaan salaatin kanssa tai tarjoa buffetpöydässä.
Vinkki

Vinkki

Kuvan torttu on tehty 10 x 34 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Lisäksi ohjeesta riitti kahteen annospiirakkavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›