Maitoa ilman antibioottijäämiä

Jos eläin sairastuu, se pitää tietysti hoitaa, mutta eläinlääkäri määrää antibiootteja ainoastaan tarpeeseen. Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden ansiosta antibiootteja myös tarvitaan harvemmin.

Maidontuottajat huolehtivat lehmien hyvinvoinnista ja terveydestä päivittäin. Sairauksia ennaltaehkäistään esimerkiksi huolehtimalla hyvästä lypsyhygieniasta ja utareterveydestä, jotka ovatkin meillä maailman kärkeä. Kun lehmä voi hyvin, se lypsää puhdasta ja laadukasta maitoa.

Antibioottien vastuullinen käyttö tarkoittaa, että estämme samalla antibiooteille vastustuskykyisten bakteerikantojen syntymistä. Suomessa antibiootteja ei käytetä ennaltaehkäisevästi rehun seassa kuten monessa muussa maassa. Jos eläin sairastuu, se pitää tietysti hoitaa. Eläinlääkäri määrää antibiootteja ainoastaan tarpeeseen. Suomessa lehmien sairauksiin tehoavat edelleen kapeakirjoiset antibiootit.

Kun lehmä on lääkekuurilla, sen maitoa ei toimiteta meijeriin ennen kuin varoaika on ollut riittävän pitkä, ja maito on testattu antibioottijäämättömäksi. Maidon puhtaus varmistetaan aina kattavalla antibioottijäämien testauksella. Maito testataan kolmeen kertaan: ensin tilalla, sitten kaikista maitokuormista meijerissä ennen maidon purkua ja lopuksi ennen maidon siirtämistä valmistukseen.

Elämä lehmien kanssa ja eläimistä huolehtiminen on maitotilalliselle paljon muutakin kuin työ, se on elämäntapa. Vastuullisena yrityksenä haluamme edistää eläinten hyvinvointia.

lue lisää
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›